Förändra, förnya och ompröva!

Publicerat den Uppdaterat den

I Stockholm, där jag jobbar och verkar, finns det oerhört många outnyttjade möjligheter.

Jag tycker att det finns goda förutsättningar till förändringar i Sverige. Det som behövs nu är stärkt självförtroende och lite ”jävlar anamma”. Vi måste skapa förutsättningar till att bli beslutsamma – att våga se framtiden med tillförsikt. Vi måste våga lämna det gamla (som inte håller i en föränderlig värld) och tänka nytt, modern och fräscht. Människors identiteten måste stärkas. Där nya idéer prövas positivt. En identitet som utmynnar i varje individs bästa är också samhällsgemenskapens bästa.

Vi alla är en del av samhället och vi har skyldigheter mot andra än oss själva. Vi ska hjälpa dom som inte kan hjälpa sig själva. Vi ska våga se den verklighet som finns framför våra ögon utan att vi tittar bort. Människor som är stolta över sig själva är stolt över sitt samhälle. Ett samhälle består inte bara av en grupp individer och familjer som var och en kämpar på egen hand utan är ett stark samhälle som känner tillförsikt. Vår kraft för att främja invånare – för allas förmåga till allas gagn.

Det är orätt att gamla är ensamma och rädda i sina hem, människor inte vågar gå ut på kvällarna, där barn kan få tag på knark på skolgården – men rätt när vi är hårda mot brott och hårda mot orsakerna till brott. Vi ska både förebygga och straffa. Brott som begås av unga förbrytare ska ha förtur i rättssystemet för att hindra vidare kriminell utveckling samt brottsoffer ska få ökat skydd och stöd.

Jag tror att individen lyckas bäst inom en stark gemenskap där det finns en tro på grundläggande värderingar om människliga rättigheter. Förändringar sker inte över en natt. Man måste ibland välja mellan olika steg och valsituationerna som ibland kan bli obehagliga kompromisser. Men andan av framåtskridande ska vi vara trogna mot och hålla högt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s